Kitchen Renovation – Stratford London

Kitchen Renovation

A Kitchen Renovation with a difference. The original Kitchen had a back door that split the units and work top area. With the new design we removed the back door and blocked it up to install a U shaped Kitchen.
To open up the whole area the wall was removed between both areas which brought the two spaces together. A breakfast bar area was incorporated to join the kitchen to the dining room as one.

The dining room we installed some RGB LED hidden lights to give a nice mood effect to the dining area.
A pocket door was also installed to save space within the dining room, so there would be no obstruction.
A cupboard area that already existed within the kitchen was used to install the fridge which would enable more unit space. The same was done for the washing machine which enabled an extra worktop to be added within the space. This was so they could have a dedicated area within the kitchen for the laundry. A strong blue coloured tile was chosen by the client as a plash back.
Wood affect laminate flooring was laid throughout the whole of the ground floor of the property. That really brought continuity to the home.
As extra lighting there were spot lights installed throughout both areas to ensure no dark areas occurred for them while cooking.

Related Projects